Община Варна защити успешно проекти на обща стойност над 16

...
Община Варна защити успешно проекти на обща стойност над 16
Коментари Харесай

Над 16 млн. лв. по проекти за ремонт на 3 училища и детска градина във Варна

Община Варна отбрани сполучливо планове на обща стойност над 16 млн. лева за главен ремонт и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в три учебни заведения и една детска градина - ОУ „ Йордан Йовков “, ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, ОУ „ Добри Чинтулов “ и детска градина №17 „ Д-р Петър Берон “. На два от обектите следва да бъдат построени фотоволтаични електрически централи, които ще подсигуряват енергийна самостоятелност. 

Четирите плана са класирани за финансиране по процедурата “Модернизация на просветителна среда “ по националния проект за възобновяване и резистентност, оповестиха от дирекция „ Европейски и национални стратегии и планове “. За обектите следва осъществяване на публични поръчки и подписване на контракти за строително-монтажни работи. От дирекция „ Образование и юношески действия “ прецизират, че в трите учебни заведения и детската градина, новата образователна година ще стартира в сегашните здания. 

В учебно заведение „ Йордан Йовков “ ще бъдат осъществени енергоспестяващи ограничения за постигането на клас „ А “ на енергийна успеваемост, което включва цялостна замяна на външната дограма, слагане на фасадна система с топлоизолация, каменна обшивка и минерална мазилка. Ще бъдат построени всички детайли за налична среда, в това число нов асансьор. Предвидено и ново архитектурно–функционално систематизиране на постройката, третият етаж ще бъде преустроен за обезпечаване на STEM среда. Предвижда се смяна на източника на топлинна сила от нафта в газ и създаване на фотоволтаична електрическа централа (ФЕЦ) на покрива.

В ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ ще се изпълнят ремонтни действия образователните стаи, коридорни пространства, ремонт и реставрация на санитарните възли, както и мероприятия за основаване на налична среда. Предвидено е създаване на STEM среда. По плана би трябвало да бъде сложена топлоизолация, да бъде осъществена замяна на дограма, хидро- и топлоизолация на покривни структури, подове и други Тук също е планувано създаване на фотоволтаична електроцентрала (ФЕЦ) за лично ползване на покрива на главната постройка.

В ОУ „ Добри Чинтулов " се планува напълно промяна на външната дограма и топлоизолация, вътрешен ремонт и замяна на подови настилки, създаване на STEM среда. Проектът включва още реализиране на ограничения по досегаемост, в това число създаване на външен асансьор. 

Обновена ще бъде и главната постройка на ДГ №17 „ Д-р Петър Берон “. Проектът планува слагане на топлоизолация и замяна на дограма, хидро- и топлоизолация на покривни структури. Ще се изпълнят ремонтни действия в пространствата, в които се реализира образователната активност и в коридорните пространства. Ще се обнови цялата вътрешна ВиК мрежа и електро апаратура, както и системата на отопление в това число замяна на отоплителни тела. Проектът планува и реализиране на ограничения по досегаемост, в това число създаване на външен асансьор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР