Община Варна стартира кампания за набиране на младежи на възраст

...
Община Варна стартира кампания за набиране на младежи на възраст
Коментари Харесай

Търсят младежи за доброволчески труд в организации и институции във Варна

Община Варна започва акция за набиране на младежи на възраст сред 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд в локални неправителствени организации и институции в следните сфери: екология; изкуство; култура; запазване на историческото наследство; спорт и туризъм; медийно обслужване; обществени действия и други, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна.

Регистрираните в Младежката доброволческа работа доброволци ще бъдат ангажирани за интервала юли - септември в неправителствена организация, съгласно декларираните авансово ползи (от 4 до 6 часа дневно, 5 дни седмично). Доброволците получават средства за дневни разноски и уверение от организацията-домакин за продължителността и естеството на доброволческия труд.

Организациите, които желаят да работят с доброволци, би трябвало да са регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Всяка организация декларира документално, попълвайки формуляр за кандидатстване, нуждата от доброволец/-ци/ и разказва в детайли дейностите, които доброволецът ще прави по време на стажа си в нейната конструкция, както и информация за това по какъв начин ще бъде проведен престоя му там.

Заявилите предпочитание да упражняват доброволчески труд в областта на културата, запазване на историческото завещание, медийното обслужване и други, ще имат опция в рамките от 2 до 4 седмици (по 4 часа на ден) през месеците юли и август да натрупат професионален опит в определена от тях институция (без да получават средства за дневни разходи).

Крайният период за подаване на заявки е 23.06.2023 година Формуляри на доброволци се одобряват на e-mail: [email protected].

Заявления на организации, искащи да употребяват доброволчески труд се подават в деловодството на Община Варна до 23.06.2023 г .

На 29.06.2023 година (четвъртък) от 16:30 часа в зала 17 на база „ Младежки дом “ ще се организира среща сред доброволци и представители на неправителствените организации и институции за разпределение на доброволците по действия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР