Община Варна ще финансира с до 5 000 лв малки

...
Община Варна ще финансира с до 5 000 лв малки
Коментари Харесай

Щедрост от кмета Портних! Предлага да се дават до 5000 лева на блоковете във Варна, които си оправят градинките

Община Варна ще финансира с до 5 000 лева дребни планове за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства, заяви общинския информативен уебсайт Live.Varna.bg. Това излиза наяве от проектонаредба, инициирана по предложение на кмета Иван Портних, която е достъпва в уеб страницата на Общинския съвет - тук. 

Мотивите за основаване на документа са постъпили претенции от физически и юридически лица за поддържане от тяхна страна на зелени площи, както и нуждата от презициране на общинската нормативна база.

Целта на наредбата е повишение качеството на живот в обособените региони на общината посредством ремонт и възобновяване на зелените площи, стимулиране на гражданското присъединяване в начинания за озеленяване, поощряване на доброволчеството, предпазен резултат във връзка с похищенията върху общинско имущество.  Документът би трябвало да бъде утвърден на сесия на Общинския съвет. 

Предложените планове би трябвало да включват възобновяване, ремонт и възобновяване на озеленени общински площи, алейна мрежа или градско парково обзавеждане. Финансирането ще се утвърждава годишно от Общинския съвет, а координацията, контролът и отчетността по цялата активност по осъществяване на наредбата ще правят районните кметове.

Право на кандидатстване с едно планово предложение ще има всяка етажна благосъстоятелност, записана по реда на член 44 от ЗУЕС на територията на община Варна. Няма да се финансират планове, създадени от етажни собствености, които са подпомагани за същия план или не са изпълнили изискванията при предишно финансиране. Очаква се да бъдат отпускани средства за закупуване и доставка на заложените в предложенията артикули и материали, след одобрение и подписване на контракт.

Желаещите претенденти би трябвало да проведат общо заседание на етажната благосъстоятелност за взимане на решение за кандидатстване, в наличието на представител на районното кметство, избран от кмета на региона, който би трябвало да е известен 5 дни преди плануваната дата. Проектните оферти се записват не по-късно от 30-ти септември на календарната година. Информация и периодите за кандидатстване пред районните кметове ще бъдат оповестени в уеб страницата на Община Варна и в уеб страниците на районните администрации.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР