Община Варна продължава да отделя средства за изпълнението на здравни

...
Община Варна продължава да отделя средства за изпълнението на здравни
Коментари Харесай

Здравни програми изследват безплатно стотици деца във Варна

Община Варна продължава да отделя средства за осъществяването на здравни стратегии за предварителна защита и профилактика на обществено значими болести, оповестяват от дирекция „ Здравеопазване “ към Община Варна. През този месец към 1000 възпитаници ще бъдат включени в програмата за профилактика на детското зрение, като прегледите ще се правят в Специализираната болница очни заболявания за интензивно лекуване (СБОБАЛ - Варна).

Още 600 деца ще бъдат обхванати по програмата за предварителна защита на болесттите на слуха в ДКЦ „ Чайка “.

За поредна година в Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина се извършва програмата „ Аз съумявам “, която реализира положителни резултати в битката с детско-юношеското затлъстяване и обвързваните с него болести. През профилактичните прегледи са минали 215 възпитаници от І до VІІІ клас.

Много положителни резултати се регистрират по програмата „ Добър изящен тип и комфорт, посредством профилактика и лекуване на гръбначните изкривявания “. Ранното разкриване, вярната диагностика, съответното лекуване, подобаващият деен двигателен режим са помогнали за предотвратяването на неподходящите последствия от тези болести на близо 470 деца.

Повече информация на тел. 052/820239
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР