Община Варна оказва пълно съдействие на КПКОНПИ по проверката, която

...
Община Варна оказва пълно съдействие на КПКОНПИ по проверката, която
Коментари Харесай

Община Варна е оказала съдействие на проверяващите от КПКОНПИ

Община Варна оказва цялостно подпомагане на КПКОНПИ по инспекцията, която институцията прави. От страна на общината са предоставени всички изисквани документи, които са обект на инспекцията. И отсега нататък Община Варна ще продължи да оказва цялостно подпомагане на всички проверяващи и проверяващи институции, гласи известие от институцията за ДНЕС+.

По-рано стана ясно, че КПКОНПИ изпраща материалите от осъществената инспекция в общината в прокуратурата. Част от добитата информация е в хода на осъществено взаимоотношение на КПКОНПИ с ГДБОП – Министерство на вътрешните работи, оповестяват от институцията.

Действията на Комисията са по сигнал по отношение на процедура по желание на реализатор за социална поръчка на стойност 85 000 000 лева Поръчката е от 2021 година, а средствата за нея са отпуснати по Оперативна стратегия „ Околна среда “ като безплатна финансова помощ за закупуване на 60 броя електрически рейсове и 60 бр. зарядни устройства за тях.

На 18 ноември 2021 година чиновници на Дирекция „ Противодействие на корупцията “ направиха дейности на място в Община Варна – условие на документи и снемане на пояснения от длъжностни лица в постройката на общината. Впоследствие в хода на инспекцията бяха снети пояснения от всички членове на комисията по желание на реализатор за закупуването на електрическите коли, от кмета на общината Иван Портних, както и от двама от заместниците му. Снети са пояснения и от шефовете на компании, които в хода на процедурата са били отстранени от присъединяване, от изпълнителния шеф на общинското сдружение „ Градски превоз “ ЕАД и от чиновници в същото сдружение.

Установени са непозволени дейности от лице, заемащо висша обществена служба, при установяване на състава на екипа за ръководство на плана. Установено е също, че е оказвано влияние на член на комисията по желание на реализатор в интерес на съответна компания. В резултат на това, претендентите не са били обективно оценени и е позволен единствено един от тях, гласи известието в формалния уебсайт на КПКОНПИ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР