Община Варна даде нов повод за недоволство на гражданите си

...
Община Варна даде нов повод за недоволство на гражданите си
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел” от Варна: Пореден абсурд с ремонт на улица! Затвориха я, изровиха я и я зарязаха

Община Варна даде нов мотив за неодобрение на жителите си с следващото неуместно решение за ремонт. В края на работната седмица ул. „ Георги Бенковски ” в центъра на града беше затворена и изровена. След това работата по нея беше зарязана за два дни.

Ситуацията кара живеещите в региона, а и доста от водачите, които ежедневно употребяват трасето, да се питат има ли въобще някой в общината, който да разсъждава трезво.

„ Защо не почнаха ремонта в понеделник, цяла събота и неделя никой не работи тук, единствено основават стеснение! То малко ум би трябвало, но да ти пристигна в точния момент ”, разяснява варненка, която живее на разровената и зарязана улица.



Със сигурност работата през почивните дни оскъпява ремонта, само че за какво тогава графикът не е изменен по този начин, че да е най-малко малко съгласуван с интереса на хората? Отговор на този въпрос няма, а  и евентуално няма да бъде даден.



„ Съзнаваме, че ремонтите основават усложнения, само че те са нужни за решаването на проблемите ”, това е мантрата, която кметът на Варна Иван Портних повтрая всякога, когато някой му подсети, че градът в никакъв случай не е бил толкоз прашен, замърсен и задръстен, колкото това лято. Гостите на града също споделят това мнение – това не е Варна, която те харесват и в която идват на драго сърце.



Крайният период за привършване на ремонта на ул. „ Георги Бенковски ”, както и на множеството инфраструктурни обекти в така наречен морска столица в последно време, е незнаен. Варненци ще чакат, когато – тогава! През това време ще дишат праха от изровения асфалт и струпаните на камари инертни материали, ще се чудят от кое място да минат и ще „ благославят ”строителната компания и общината. Много е евентуално обаче най-малко част от тях и да се замислят за кого ще гласоподават на кметските избори следващата година.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР