Община Твърдица кандидатства и спечели проект за закупуване нa нов

...
Община Твърдица кандидатства и спечели проект за закупуване нa нов
Коментари Харесай

Твърдица купува автомобил за социалния патронаж

Община Твърдица кандидатства и завоюва план за закупуване нa нов неупотребяван лекотоварен автомобил за потребностите на домакински обществен патронаж – Твърдица, оповестяват от общинската администрация. Той е финансиран по целева стратегия „ Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд “ на фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика. Стойността на плана е 49 112,00 лева с Данък добавена стойност, като 36 000,00 лева се финансират от фонд Социална протекция “ а останалата част е съфинансиране от бюджета на община Твърдица.

По плана се планува да бъде закупен нов неупотребяван лекотоварен автомобил вид фургон, отговарящ на техническите параметри заложени в целевата стратегия „ Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд “. Закупуването ще се реализира с оповестяване на социална поръчка според Закон за обществените поръчки.

Целта на плана е да подкрепи обществената активност в общината посредством закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на услугата.

Услугата домакински обществен патронаж се утвърди като една от най-важните обществени функционалности на локалната власт имаща за цел обезпечаване на помощ и поддръжка, ориентирана към образуване на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със характерни потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната нормална домашна среда, както и ограничение на обществената изолираност и попречване настаняването в институция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР