Община Тунджа обяви началото на втора сесия за кандидатстване за

...
Община Тунджа обяви началото на втора сесия за кандидатстване за
Коментари Харесай

Община „Тунджа“ набира документи за отпускане на нови стипендии

Община „ Тунджа ” разгласи началото на втора сесия за кандидатстване за стипендии на възпитаници с отличен триумф и адресна регистрация в общината. Ще бъдат отпуснати 10 шестмесечни стипендии за възпитаници в начален и прогимназиален стадий на образование и 10 шестмесечни стипендии за възпитаници от гимназиален стадий на образование.

Необходимите документи са формуляр, анкета за общественото състояние на претендента, документ от образователното заведение или копие от документ за реализирани резултати или значими публични прояви. Документи се подават до 9 септември 2022 година в община „ Тунджа “ или посредством кметовете и кметските наместници.

Средствата се обезпечават от Фонда за стимулиране на възпитаници и студенти и за лекуване. Досега от него са употребявани близо 38 хиляди лв.. С тях са подкрепени 77 деца, възпитаници и студенти. Предоставени са 16 стипендии, 59 еднократни финансови подтиквания и суми за лекуване на две деца. Със средства от Фонда се провеждат и безплатните летни интерактивни занимания за тунджански възпитаници.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР