Община Трявна подкрепя разпространението на Националната телефонна линия за деца

...
Община Трявна подкрепя разпространението на Националната телефонна линия за деца
Коментари Харесай

Община Трявна подкрепя популяризирането на Националната телефонна линия за деца 116 111

Община Трявна поддържа разпространяването на Националната телефонна линия за деца 116 111, разкрита от Държавната организация за протекция на детето, за реализиране на оптималната гласност и досегаемост.

Чрез линията децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, съветвани и подкрепени от потвърдени експерти анонимно, гратис, 24 часа, 7 дни в седмицата.

Консултантите, които дават отговор на позвъняванията са психолози и педагози. Те са експерти с богат опит в работата с деца и фамилии. Готови са да изслушат и да поддържат обаждащия се, а споделеното на линията остава поверително.

Националната телефонна линия за деца 116 111е най-бързата опция за подаване на сигнал за дете в риск, защото има построена връзка с Националната система 112, отделите за „ Закрила на детето “ в цялата страна, районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, РУО към МОН и други

Всяко дете, което търси поддръжка и желае да бъде изслушано, може да се свърже непрекъснато с Националната телефонна линия за деца 116 111. Всеки човек, който е угрижен за дете или е очевидец, че то е в риск, може да се свърже с телефон 116 111.

От месец юни 2021 година, ДАЗД е формален член на Глобалната мрежа от национални телефонни линии за деца – Child Helpline International (CHI), която е показана в 139 страни и има 166 членове.

„ Надяваме се на съпричастността и поддръжката на общините за разпространяване на информацията за Националната телефонна линия за деца 116 111. “подчертават от Държавната организация за протекция на детето.

Повече информация може да откриете на формалната страница на телефонната линия:https://www.116111.bg/.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР