Община Тетевен, в партньорство с Дирекция „Бюро по труда“, организира

...
Община Тетевен, в партньорство с Дирекция „Бюро по труда“, организира
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен проведе среща на завършващите ВУЗ млади хора от общината с представители на местния бизнес

Община Тетевен, в партньорство с Дирекция „ Бюро по труда “, провежда Среща със завършващите висши образователни заведения младежи от общината и локални работодатели. Тя се състоя на 18 юни 2018г. в залата на Общински съвет гр.Тетевен.
На срещата участваха доктор Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, Мария Стойчева – Председател на Общински съвет – Тетевен, Цветелина Стоянова – Секретар на община Тетевен, Валентина Николаева – Директор Дирекция,,Специализирана администрация “, Христо Христов – Директор Дирекция,,Бюро по труда “, работодатели от разнообразни сфери, младежи.
Присъстващите младежи споделиха за желанията си за професионална и личностна реализация. Те обмениха информация за опциите, които трудовия пазар на територията на общината може да им даде. Беше оповестено, че в Дирекция,,Бюро по труда “ има декларирани свободни работни места, подобаващи за част от присъстващите, приключили висше образователно заведение. Кметът на Община Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева изрече мнение, че Общината би трябвало да продължи да работи за задържане на младите експерти като нужен трудов запас в разнообразни сфери на стопанската система на общината.
,,Целта на срещата е да бъде с някакъв действителен резултат. Първо – да запазим младежите на Тетевен да останат и да се развиват тук. Второ – да помогнем на бизнеса по някакъв метод в този миг, в който знам, че има потребност от квалифицирана работна ръка “ – сподели доктор Мадлена Бояджиева, като благодари на присъстващите на срещата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР