Община Стара Загора и Българска фондова борса подписаха Споразумение за

...
Община Стара Загора и Българска фондова борса подписаха Споразумение за
Коментари Харесай

Община Стара Загора и Българска фондова борса и подписаха Споразумение за сътрудничество в сферата на инвестициите

Община Стара Загора и Българска фондова борса подписаха Споразумение за съдействие и към този момент интензивно ще си спомагат за привличането на евентуални вложители към района, както и да работят в поддръжка на фирмите с интерес да се листнат на пазарите на БФБ.

Това е първото сходно съглашение на Борсата с община в България.

„ Щастливи сме да анонсираме партньорството ни с БФБ и да стартираме взаимна работа по плануваните начинания, които безспорно ще са от изгода за бизнеса в Стара Загора. Вярвам, че Стара Загора ще заеме своето справедливо пионерско място като желана капиталова дестинация в България “, съобщи Живко Тодоров, кмет на Стара Загора. „ В момента имаме една съвсем напълно заета съвременна индустриална зона – „ Загоре “, работим интензивно по придобиването на терена на летището, тъй като имаме нужда от огромни перспективни площи, с които да отговорим на потребностите на вложителите. Стара Загора има безапелационни преимущества, освен тъй като географското ни състояние е удобно. Имаме ниски равнища на главните налози и такси – за налог здания се заплащат 1.45 промила, за съпоставяне в Бургас – 1.75, а в Столична община – 1.875. Гражданите дължат и по-малка такса боклук -от 0.4 до 4 на 100, а за бизнеса равнищата ни са най-изгодни, тъй като перото е огромно, а спестените средства  могат да се насочат за други цели.  Това е нашата поддръжка – действителна и работеща. Ниски равнища държим и при налозите за възмездно придобиване на имущество и върху тези за даренията. Градският ни превоз също е с конкурентни цени и редица облекчения за хората “, добави още кметът Тодоров.

„ В лицето на БФБ, община Стара Загора има благонадежден сътрудник в споделената ни задача да развиваме финансовите пазари в България и да разпространяваме опциите предоставени посредством борсово финансиране измежду фирмите от града и района. Това партньорство е значима стъпка към реализирането на редица начинания с обучителна и практическа устременост, които ще оказват помощ на вложители от цяла България да научат повече за обещаващи компании от Стара Загора. Отваряме и пряк канал за връзка за компании, търсещи финансиране, с представители на БФБ, където свободно да се разискват другите опциите за набиране на капитал. “, сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

От думите му стана ясно още, че Стара Загора не е определена инцидентно за пилотна община. Показателите, които бизнесът следи, тук са извънредно положителни, като тя е изпреварила даже Бургас във връзка с растежа на Брутният вътрешен продукт.

Като част от съглашението, БФБ и Община Стара Загора възнамеряват още тази година да провеждат и организират взаимни профилирани образования, кръгли маси, конференции и други събития съгласно потребностите на практиката. В края на събитието, кметът Живко Тодоров получи алегоричен подарък от доцент Моравенов – Акция с антикварна стойност от 1911 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР