Община Сопот е без вода от 72 часа, обяви кметът

...
Община Сопот е без вода от 72 часа, обяви кметът
Коментари Харесай

Сопот е без вода от три дни. От ВиК дори не идват, хората заплашват с блокада - Общество

Община Сопот е без вода от 72 часа, разгласи кметът на града Деян Дойнов пред Нова ТВ. Днес е празникът на града, който сопотчани означават с пресъхнали чешми. 

" Вече четвърти ден няма вода. А никой от ВиК не идва, с цел да откри казуса, нито да каже по кое време ще се реши ", съобщи артистът Николай Урумов, който е там за празника.

Според него главната причина за безводието са разрушенията в наводнените села. " Институциите са съсредоточили напъните си в помощ на другите общини, наводнени от проливните дъждове, до момента в който Сопот е оставен " някак настрана ", добави той. 

Кметът Деян Дойнов добави, че Сопот е потърпевш по-малко от другите обитаеми места, само че все пак е на прага на филантропична рецесия: " Съпричастни сме с другите обитаеми места и техните проблеми от естествената буря. Но няма по какъв начин 11-хилядна община да бъде оставена без вода ".

В неделя е имало импровизиран митинг пред общината, а хората са се заканили да затварят съществени пътища и жп линии.

Дойнов изясни, че е уведомил за казуса районния и вътрешния министър, президента и основния прокурор. Изготвил е писмо, към което има и подписка на жителите, тъй като " не е обикновено 72 часа никой да не си мръдне пръста, с цел да се разчисти това водохващане ".

" Предстои доста скоро филантропична рецесия. Не работи ВМЗ-Сопот, спрял съм детските градини и комплекса за обществени услуги ”, обясни Дойнов. 

По думите му най-вероятно хората във ВиК са слели отпуските си поради празниците и поради това няма отговор каква е повода да няма вода: " Не съм каналджия, не съм ВиК експерт. От сдружението споделят, че би трябвало техника, с цел да се види казусът, а такава няма ".

Дойнов съобщи, че е говорил с основния инженер и с регионалния началник на ВиК. Оттам са уверили, че до няколко дни ще има вода.

" Имаме подготвеност да сложим водоноски на няколко места в града. Още не са сложени, защото имаме няколко течащи чешми сега, които обслужват жителите, само че не са задоволително ", сподели кметът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР