Община Смядово отваря врати на своя току-що ремонтирана сграда за

...
Община Смядово отваря врати на своя току-що ремонтирана сграда за
Коментари Харесай

Община Смядово кани бежанци от Украйна в своя база

Община Смядово отваря порти на своя преди малко ремонтирана постройка за хора, които желаят да изоставен Украйна, оповестява вестник „ Труд “. От кметството са подготвени да спомагат и със собствен превоз. Това стана ясно от изказване в обществените мрежи в петък на кмета Иванка Петрова.

Сградата е някогашна детска ясла, в която преди дни са завършили ремонтите за превръщането й в център за възрастни с деменция. За насърчаване на активността е нужно държавно финансиране и до момента в който това се случи, уютната база може да послужи на хората, които желаят да се спасят от войната.

Фирма към този момент е дарила кревати за бежанците, общината е в развой на закупуване на завивки. Мястото е за 30 души, само че има пространства и за личния състав и в случай че те се употребяват, може да приемем понее 50 индивида, сподели за " Труд " зам. кметът Иван Кюркчиев.

Общинска служителка пък дава своя къща в смядовското село Веселиново, където също могат да се настанят едно-две фамилии. Общината е в подготвеност да храни хората по линия на Домашния патронаж.

" Като човек не мога да остана безучастна. Ние сме хора, ние сме християни, ние сме славяни. Скъпи съграждани, уповавам се, че ще подкрепите мен и моя екип, в това което подхващаме. Първо сме хора и по-късно управници, които вземат това решение ", написа кметицата Петрова във фейсбук и разчуства стотици. Тя и заместникът й оставят телефон за връзка 00359 898 715 549.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР