Община Сливенотпускацелева субсидия на държавното дружество В и К“ за

...
Община Сливенотпускацелева субсидия на държавното дружество В и К“ за
Коментари Харесай

Отпускат субсидия на „В и К“ заради кризата с водата в две сливенски села

Община Сливенотпускацелева дотация на държавното сдружение „ В и К “ за частични поправки в Чинтулово и Тополчане. Това се постанова поради дефицита на питейна вода в две от най-големите сливенски села. Ще бъдат отпуснати 98 400 лв. за неотложните действия за възстановяване на водоснабдяването, реши на последното си съвещание Общинският съвет.

Предложението бе на кмета Стефан Радев след извършена среща с шефа на „ В и К – Сливен “ ООД инж. Пламен Трифонов.

„ През последните години доста пъти сме разговаряли с ръководствотона „ В и К “, само че получаваме единствено обещания и отсреща – нищо. Сега от няколко дни още веднъж нямаме вода. Напрежението е огромно, хората се бунтуват “, казаИванЩилиянов.

Кризата е зародила, защото построеното преди десетилетия водоснабдяване е с потенциал да обезпечава вода за 700 – 800 души. Този потенциал от дълго време не дава отговор на действителните потребности. Към момента жителите на Чинтулово са два пъти повече или над 1500 души.Най – дълготрайно без вода остават парцелите в по – високите елементи на обитаемото място. Засегнати са притежатели на парцели, които са правилни платци.Проблемитев селотосе задълбочават изключително през летните месеци, когатоотбезводието страдат всички. Възниквареален риск от болести и разпространяване на заболявания. Подобна е обстановката и в част от територията на Тополчане.

Подобрението на водоснабдяването ще бъде финансирано от общинския бюджет, защото „ В и К – Сливен “ няма средства. „ Налага се Общината да субсидирадържавното сдружение, само че нямаме избор, тъй като е неприемливо в днешно време хиляди хора да нямат достъп до питейна вода “, разяснява кметът Радев.Общината обезпечи и две водоноски в Чинтулово, макар че това е обвързване на „ В и К “ при липса на водоснабдяване за повече от 12 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР