Военният ни министър Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал

...
Военният ни министър Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал
Коментари Харесай

Посланикът на Италия у нас: България е гарант на сигурността в Черноморския регион и на Източния фланг на НАТО

Военният ни министър Атанас Запрянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов се срещнаха с посланика на Италия Н.Пр. Джузепина Дзара . По време на полемиката министър Запрянов изрече признателност за приноса на Италия като рамкова страна на многонационалната бойна група, ситуирана на територията на страната ни.

Основни тематики на диалозите бяха съдействието в Черноморския район, както и вероятностите за развиване на двустранното съдействие в региона на защитата . Дискутирани бяха и опциите за отбранително-индустриално партньорство и плановете за рационализация на Българската войска . Акцент в диалозите бе двустранното съдействие за подсилване на евроатлантическото единение и усилване на сдържащия и защитителен капацитет на НАТО, както и напъните за разширение на многонационалната бойна група на територията на страната.

Н. Пр. Джузепина Дзара акцентира ролята на България като стратегически сътрудник и поръчител на сигурността в Черноморския район и на Източния фланг на НАТО .

В срещата участваха и заместник-министърът на защитата Радостин Илиев , началникът на отдел „ Двустранно и районно съдействие “ Даниела Григорова , краткотрайно изпълняващият длъжността заместник-ръководител на задачата господин Едоардо ди Паоло и аташето по защита полковник Винченцо Ингросо .

Успешна акция на ИАРА: Извадиха 19 бракониерски мрежи от езерото Вая

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР