Община Сливен разкрива процедура по номинации за наградата за Добри

...
Община Сливен разкрива процедура по номинации за наградата за Добри
Коментари Харесай

 Приемат номинации за наградите „Добри Чинтулов“ и „Д-р Иван Селимински“

Община Сливен разкрива процедура по номинации за премията за „ Добри Чинтулов ” и премията „ Д-р Иван Селимински ” за 2023 година Предложенията и за двете награди се вършат от неправителствени, цивилен, културни организации, креативен обединявания и инициативни комитети. Всяка организация има право единствено на едно предложение.

Наградата „ Добри Чинтулов ” се присъжда за реализирани високи художествени резултати в региона на литературата и изкуството, на създатели със забележителен принос за духовното развиване на Сливен и българската просвета.

Наградата „ Д-р Иван Селимински ” се присъжда за принос и достижения в публицистиката, историческо-краеведческата активност и опазването на културно-историческото завещание на Сливен и Сливенския край.

Наградите са самостоятелни и се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Не могат да бъдат предлагани лица, на които към този момент са присъждани.

Предложения за премията „ Добри Чинтулов “ се одобряват в период до 18.08.2023 година включително, а за премията „ Д-р Иван Селимински “ – в период до 08.09.2023 година в това число. Подават се в деловодството на Община Сливен всеки работен ден от 8.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 17.00 ч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР