Община Сливен кани жители и гости на празничните прояви за

...
Община Сливен кани жители и гости на празничните прояви за
Коментари Харесай

На 23 май – концерт на Миро в Сливен, а на 24 май – на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“

Община Сливен кани поданици и посетители на празничните прояви за 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и славянската словесност.

Ето какво включва програмата за отбелязване на празника:

На 23 май – понеделник, от 18 часа в зала „ Сливен “ ще се състои тържествена вечер-концерт за връчване на премията „ Аргира Жечкова “, с присъединяване на Симфоничен оркестър-Сливен и Красимир Аврамов.

От 20 часа на площад „ Хаджи Димитър “ ще стартира концерт на един от най-талантливите български поп реализатори – Миро, който беше част от дует „ Каризма “ и продължи с сполучлива солова кариера.

За същата вечер от 21 часа са планувани празнични илюминации във връзка празника.

На 24 май – вторник, от 11 часа ще се състои шествие на възпитаници от сливенските учебни заведения от Градската градина до площад „ Хаджи Димитър “, където след шествието, към 11,30, ще се организира тържествената гала за празника.

От 12 часа, също на площад „ Хаджи Димитър, ще бъде осъществено награждаване на възпитаници, носители на награди от национални и интернационалните надпревари и състезания. Тогава на сцената ще излязат музикантите от плана „ Музиката вместо улицата “, които преди дни свириха в един величествен типичен концерт, проведен по случай Деня на Европа в най-голямата зала на Страсбург – „ Палас дьо Музик “.

Кулминацията на тържественото отбелязване на 24 май ще бъде празничният концерт на Държавния фолклорен отбор „ Филип Кутев “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР