Община Сливен да предостави бъзвъзмездно за управление шест дка терен

...
Община Сливен да предостави бъзвъзмездно за управление шест дка терен
Коментари Харесай

Предложение на кмета Стефан Радев: Сливен да предостави терени за база на медицински хеликоптери

Община Сливен да даде бъзвъзмездно за ръководство шест дка терен от Индустриален парк „ Бършен “ на Министерството на здравеопазването, е спомагателното предложение, което следва да влезе в дневния ред на утрешната постоянна сесия на локалния парламент.

Това анонсира на конференция пред публицисти ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, оповестиха от Общината.

Вносител на предлагането е кметът Стефан Радев. То е в отговор на изпратено от министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков писмо до сливенския градоначалник. В него се разказва изпълнявана от министерството инвестиция за основаване на система за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха.

С оглед покритие на допустимо най-голяма част от територията, при обезпечаване на оптималната успеваемост и експедитивност при оказване на незабавна здравна помощ по въздух, се възнамерява да бъде построена оперативна база HEMS в Сливен, на територията на летище „ Бършен “.

Тя ще съставлява хангар и площадка за потребностите на системата за незабавна здравна помощ по въздуха. Изпълняваната от здравното министерство инвестиция е част от Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България и план „ Осигуряване на въздушни транспортни средства за реакция при незабавни медицински положения “.

Проектът се финансира по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. „ Това несъмнено е добра концепция. Нямаме желание да бавим по никакъв метод развиването на този план, тъй че се надявам сътрудниците от Общинския съвет да одобрят точката в дневния ред и тя да бъде гласувана.

Крайно време е България да има такава незабавна здравна помощ “, означи ръководителят на локалния парламент Димитър Митев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР