Община Силистра, кметство с. Калипетрово и НЧ Пробуда-1940 с. Калипетрово

...
Община Силистра, кметство с. Калипетрово и НЧ Пробуда-1940 с. Калипетрово
Коментари Харесай

16-о издание на Националния кукерски фестивал в село Калипетрово

Община Силистра, кметство с. Калипетрово и НЧ „ Пробуда-1940 ” с. Калипетрово за 16-и следващ път провеждат Национален фестивал на кукерите, който ще се организира на 25 март 2023 година на площада в селото пред постройката на читалището и православния храм. Фестивалът цели търсене, предпазване и разпространение на кукерските традиции.

Според регламента, право на присъединяване имат юношески и възрастни кукерски сформира от цялата странач всеки колектив показва стратегия с времетраене до 15 минути; кукерските сформира ще бъдат оценени от жури, формирано от експерти – фолклористи и етнографи; на всички кукерски сформира ще бъдат връчени дипломи за участие; обезпечен е награден фонд за художествени и игрови постижения; пътните разноски и нощувки са за сметка на участниците, като искащите нощувка изпращат предварителна заявка; уредниците обезпечават обяд в деня на фестивала; поръчката за присъединяване и къса анотация на групата чакаме не по-късно от 15 март 2023 година на адрес: НЧ „ Пробуда-1940 ”, с. Калипетрово, общ. Силистра, ПК 7539, ул. „ Рашко Блъсков ” № 86, или на e-mail: [email protected], тел. за връзка: GSM 0877516633 – Тодорка Тодорова.

Предварителната стратегия по часове:

9.30 ч.: среща на кмета на с. Калипетрово с ръководителите на кукерските състави; 9.45 ч.: нареждане на кукерските сформира по реда на представяне; 10 ч.: тържествено разкриване на 16-ия Национален фестивал на кукерите; 10.15 ч.: конкурсна стратегия на кукерските състави; към 13 ч.: награждаване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР