„Община Септември е ощетена с 13 млн. лв., които са

...
„Община Септември е ощетена с 13 млн. лв., които са
Коментари Харесай

Община Септември е ощетена с 13 млн. лв., източени от 14 фирми, зад които стои кметът

„ Община Септември е ощетена с 13 млн. лева, които са източени от 14 компании. Те са благосъстоятелност на родственици на кмета Марин Рачев, родственици на брачната половинка му, другари, лица, с които е бил съучастник. На процедура, зад тях стои кметът”, сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Вчера кметът на общината Марин Рачев беше арестуван за корупционно закононарушение. Предстои през днешния ден да му бъдат повдигнати две обвинявания.

Тя сподели още, че в хода на следствието е открито, че друго лице – чиновник на общината, е направило общо седем обособени документни закононарушения. На него също ще му бъде повдигнато обвиняване.

Арнаудова разясни, че всички 14 компании са обслужвани от една и съща счетоводна адвокатска фирма, където е открита всичката документи на обособените сдружения.

Действията на прокуратурата идват след подаден сигнал за източени 13 млн. лева от общината, като следствието е почнало още през ноември.

„ Кметът е работил много умерено и самонадеяно. Всички 14 компании, следени от него, са изпълнявали всички публични поръчки”, разясни още Арнаудова. По думите ѝ една от разследваните поръчки за ремонт на няколко улици, като компанията е била благосъстоятелност на Рачев в предишното, а в този момент се ръководи от негова втора братовчедка.

„ Там са фрапантни случаите. Има случай, в който е подписан контракт за ремонт на улица с дължина 400 метра, а тя е 200 метра. Има подписване на контракт за ремонт на друга улица и същия ден тя се приема като завършена”, разясни още Арнаудова.

Разследването на корупционните закононарушения в Септември ще продължи и през днешния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР