Община Садово трябва в седемдневен срок да установи каква е

...
Община Садово трябва в седемдневен срок да установи каква е
Коментари Харесай

Започнаха проверки заради боклука при р. Чая

Община Садово би трябвало в седемдневен период да откри каква е собствеността на терена , върху който през вчерашния ден бяха открити десетки изхвърлени чували с боклуци и да почисти нечистия регион в коритото на река Чая. Това дефинираха от РИОСВ-Пловдив. Днес специалисти от екинспекцията още веднъж ще посетят мястото в опит да се свържат със притежателя на компанията, ситуирана наоколо, която има позволение за рандеман и преправка на инертни материали.

На този стадий не може да се каже сигурно дали тоновете отпадък, изхвърлен върху дигата на реката, е дошъл от Испания.

" Трябва да обобщим, че Криминалните действия със замърсяване за жалост са относително необятно публикувани само притежателя на парцела дава отговор за това, а би трябвало да стартира да дава отговор и причинителя, причинителя ", показа доцент Стефан Шилев - шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив.

От община Садово отхвърлят да почистят отпадъка в река Чая, каквито са предписанията на екоинсепекторите .

" Боклукът е в огромен размер, изхождайки от това че боклукът е в Натура 2000, би трябвало да бъде извозен, а не предепониран и запръстен това значи за нас доста огромен разход ", каза-->
Димитър Здравков - кмет на община Садово.

За в този момент опитът ни да се свържем със притежателя на компанията, добиваща инертни материали, Александър Крайнянов остават без резултат. Разговаряхме с негов чиновник, който посочи, че спомагат на институциите.
Вчера при инспекцията си специалистите от Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив са разкрили още огромни количества буклук в прилежащ парцел на територията на община Родопи, още веднъж благосъстоятелност на Александър Крайнянов. Направени са наставления за почистането им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР