Община “Родопи получи 3 172 000 лева от държавния бюджет

...
Община “Родопи получи 3 172 000 лева от държавния бюджет
Коментари Харесай

Строят детска градина в Браниполе

Община “Родопи ” получи 3 172 000 лв. от държавния бюджет по две посоки. Правителството подсигури парите за цялостната реализация на плана за нова в Браниполе и за канализацията в село Устина .
1,6 милиона лв. ще бъдат отделени за дофинансиране на плана за детската градина. Проектното предложение планува изцяло създаване на нова постройка на ДГ „ Синчец ”. Проектът беше утвърден при започване на месец ноември. Тогава по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения на Министерството на образованието и науката (МОН) общината получи близо 3 000 000 лв..
 Старозагорска детска градина зарадва медиците, които се борят с COVID-19 Старозагорска детска градина зарадва медиците, които се борят с COVID-19
40 рисунки с посланието " Пазете се! Благодарим ви, че ви има! " създадоха малчуганите от Детска градина (ДГ) " Светлина " и с тях зарадва...
Новата детска градина в Браниполе ще бъде съвременна, с просторен и добре оборудван зелен двор за децата. Тя ще размени старите талашитени постройки, които не дават отговор на актуалните стандрати за развъждане на малчуганите. Те са напукани и пропадат, по тази причина ще бъдат съборени изцяло. Цялостното осъществяване на плана, който включва с изключение на строителните действия и оборудването на детското заведение, е на стойност над 4,5 милиона лв..
Вторият обект, който получи финансиране, е създаване на основни канализационни колектори - III-ти и IV-ти в село Устина. Отпусната сума е в размер на 1 572 000 лв.. Кметът на " Родопи " Павел Михайлов сподели, че реализацията на двата плана е извънредно значима за общината „ Родопи ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР