Община Разград обяви прием на документи за финансово подпомагане през

...
Община Разград обяви прием на документи за финансово подпомагане през
Коментари Харесай

В Разград започва приемът на документи за кандидатстване пред общинския фонд „Ин витро“

Община Разград разгласи банкет на документи за финансово подкрепяне през 2022 година на двойки, фамилии и лица с репродуктивни проблеми . Приемът ще продължи до 30 ноември тази година , оповестяват от общинския пресцентър.       

Документи могат да се подават от 1-во до 25-то число на месеца в деловодството на Община Разград, стая 6, сутеренен етаж и на e-mail: о[email protected], всеки работен ден от 9:00 часа до 16:00 часа.

Заседанията на непрекъснатата комисия, която преглежда и утвърждава подадените заявки на правоимащите двойки, са закрити и се организират всяка последна седмица от месеца от 10:00 часа. Комисията се ръководи от заместник-кмета по филантропични действия Хабибе Расим. 

И тази година в бюджета на Община Разград са планувани 50 000 лева . за подкрепяне на двойки, фамилии и лица с репродуктивни проблеми. Според Правилника за финансово подкрепяне, който е оповестен на уеб страницата на Община Разград в графа Общински съвет – „ Правилници “ и в графа „ Здравеопазване “, се отпускат средства в размер на действително направените разноски, само че не повече от 2 500 лв. на двойка, семейство или лице.

От началото на самодейността през 2012 година с финансовата поддръжка от общинския фонд „ Ин витро “ в Разград са се родили 17 деца .

Само през предходната 2021 година са подкрепени 11 фамилии , родени са две двойки близначки, напомнят от администрацията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР