Община Радомир предупреди за опасност от водна криза. В предаварийна

...
Община Радомир предупреди за опасност от водна криза. В предаварийна
Коментари Харесай

И Радомир пред водна криза


Община Радомир предизвести за заплаха от водна рецесия. В предаварийна обстановка е един от главните водоизточници, снабдяващи с питейна вода града, оповестяват от общинския пресцентър, представени от БНР.

В последните 15 дни се следи тревожна наклонност на непрекъснато изключване на помпите в помпена станция “Опалово “ заради съществено понижаване на водата във водоизточника. От него се доставя ниска зона на Радомир, включително квартал "Върба ", както и селата Борнарево и Николаево.

Според инженерни изследвания загубите в довеждащия тръбопровод от помпена станция "Опалово " до контейнер "Ниска зона " в Радомир възлизат на 40%. През последните шест месеца на същия тръбопровод са отстранени 50 повреди.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев е уведомил с писма министрите на околната среда и водите и на районното развиване и благоустройството, регионалната администрация и В и К - Перник по тази причина, че съществува сериозен риск за цялата водоснабдителна система на града и упорства за незабавни ограничения за спешен ремонт на довеждащия тръбопровод.

С писмо от шефа на ВиК Перник от 4 февруари община Радомир е известена за понижения дебит на водоподаване за "Ниска зона " на град Радомир, като се предлага въвеждане на режимно водоподаване на части от квартал "Върба ". Със същото писмо общината е осведомена и за тежкото положение на водопроводната мрежа в селата Жедна, Негованци и Касилаг.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР