Община Пловдив заведе иск пред Окръжен съд - Пловдив срещу

...
Община Пловдив заведе иск пред Окръжен съд - Пловдив срещу
Коментари Харесай

Община Пловдив с иск срещу акционерите на Пловдивския панаир


Община Пловдив заведе иск пред Окръжен съд - Пловдив против взетите решения на Извънредното общо заседание на акционерите на " Пълдин Туринвест " АД, извършено на 24 ноември тази година. Това оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

За подхванатата стъпка има решение на Общински съвет - Пловдив от същата дата. С него се желае анулация на решенията на Извънредното общо заседание на акционерите, едно от които е вливането на акциите на Община Варна към " Пълдин Туринвест ", заради несъгласието им със закона и учредителния контракт на сдружението. 

Едновременно с това е направено искане за прекъсване на охранителното произвеждане по вписването на решенията на Извънредното общо заседание на акционерите на " Пълдин Туринвест " АД, декларирани по партидата на сдружението на 28 ноември 2022 година

По този метод се отстрани рискът от регистриране на декларирания апорт на акции и промени в устава на сдружението, които по естеството си ще доведат до понижаване на каузи на Община Пловдив в капитала на " Пълдин Туринвест " АД, респективно в " Международен панаир Пловдив " АД, до дефинитивно изговаряне на Окръжен съд Пловдив по редовността и законосъобразността на взетите решения от " Пълдин Туринвест " АД, се споделя още в известието на общината. 

На Извънредното общо заседание на " Пълдин Туринвест " акциите на Община Варна от Международен панаир - Пловдив бяха добити от сдружението. В него присъединяване имат предприемачът Георги Гергов с 50,36 на 100 и Община Пловдив с 25 на 100. Община Варна притежаваше 29 на 100 от акциите на Панаира. Така предприемачът Георги Гергов към този момент ще ръководи 79,36 % от дяловете му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР