Община Пловдив ще промени наредбата за паркиране, за да въведе

...
Община Пловдив ще промени наредбата за паркиране, за да въведе
Коментари Харесай

Въвеждат ред в хаоса в Синя зона ! Пловдивчаните с талони ще спират само на своята улица

Община Пловдив ще промени наредбата за паркиране, с цел да вкара ред в двузначен член, който е причина за ежедневни разногласия.
Прочетете още
От градските управляващи изясняват, че служители  на Оперативна програма “Паркиране и репатриране “ срещат компликации при слагане на скоба на кола, благосъстоятелност на лица с адресна регистрация в обсега на " Синя зона ".  Причината е, че те всеобщо оспорват члена в наредбата, потвърждавайки, че пропускът им дава право да паркират на всички места в зоната за платено паркиране,а не където домуват.

Въпросният член ще бъде променен, с цел да няма свободни трактовки на притежателите на талони за паркиране по местодомуване. Той ще гласи:

„ Собственици или ползватели на ППС с адресна регистрация в обсега на " Синя зона " и притежатели на ППС с непрекъснат адрес в обсега на " Зелена зона ", или на които адресната регистрация попада в пешеходни зони, прилежащи до зоната за платено паркиране имат право да паркират на съображение публикуван пропуск за платено паркиране за съответна улица, попадаща в обсега на зоната ”.

До този миг фразата „ съответната улица ” липсваше в наредбата, което бе съображение за свободна интерпретация на пловдивчаните.  Поради това и мнозина спираха в прилежащи улици, потвърждавайки, че имат право да стопират в нея.

Друга смяна в наредбата е съобразяването й с националното законодателство. Вече знакът Д21 няма да се води „ място за паркиране на инвалиди ”, а   “Място за паркиране на пътни транспортни, обслужващи хора с увреждания ”.

На последната сесия бе гласувано престоят на хората с увреждания да бъде до три часа гратис в Синя зона. Сега обаче се  уточнява, че след третия час, те ще би трябвало да заплащат за престоя си по 2 лв. на час, като подлежат и на наказания.

Нов миг е и със служебния абонамент.  Всеки, който е взел сходно паркомясто, ще може да вика паяк, с цел да репатрира нерегламентирано спрял автомобил.

Както TrafficNews писа с новата разпоредба, която ще бъде гласувана след месец, се вкарват и 5 нови улици в обсега на Синя зона.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР