Община Пловдив предостави на полицията всички камери, които са поставени

...
Община Пловдив предостави на полицията всички камери, които са поставени
Коментари Харесай

Община Пловдив предостави на полицията камерите на входовете на града

Община Пловдив даде на полицията всички камери, които са сложени на 11-те входни и изходни артерии на града. Модерната система за видеонаблюдение коства 320 хиляди лв. и има опция да разчита номерата на колите, което доста ще улесни работата на органите на реда.

Пловдив

Пловдив е първият град в страната с построена цялостна система за видеонаблюднеие на всички входни и изходни артерии. От през днешния ден тя е благосъстоятелност на полицията.
Златин Велев, заместник-кмет на Пловдив: " Общо 44 камери в града разпознават номерата на коли, основават бази данни и всеки автомобил може да бъде тестван на коя дата, от коя част на града е влезнал, от къде е минал. Системата разрешава издирването на откраднати коли. "
Самото задание на системата е такова, че да дава отговор на потребностите на полицията. Сървърите са инсталирани в постройката на Второ районно ръководство. Там ще бъде построен огромен център за видеонаблюдение, към който ще са свързани и всички камери в обитаемоте места в цялата област.
Ст. комисар Атанас Илков, шеф на Областната дирекция на полицията в Пловдив: " Сами по себе си като механически средства те са извънредно потребни. Друг е въпросът, че не разполагаме с задоволително такива. Иначе като цяло те имат извънредно предпазен и възпиращ резултат по отношение на систематичните извършители на закона за придвижване по пътищата. "
Предстои на сериозните точки в града да бъдат сложени камери, които да засичат скоростта на колите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР