Община Пловдив посрещна над 30 делегати от 25 клъстерни организации

...
Община Пловдив посрещна над 30 делегати от 25 клъстерни организации
Коментари Харесай

Делегати обмениха опит с пловдивските клъстери

Община Пловдив посрещна над 30 делегати от 25 клъстерни организации от България, Европа и ЮАР. Работната среща, проведена от Община Пловдив, се организира като част от формалната стратегия на Годишната среща на TCI Network в България.

Още в първия ден от своята аудиенция в България делегатите избраха точно Пловдив за обмяна на опит с представители на отдел „ Бизнес развиване и интернационално съдействие “ към Община Пловдив и на пловдивските клъстери - Тракия Икономическа зона, ИКТ Клъстер - Пловдив и Зелена синергия.

По време на срещата им бяха показани бизнес опциите на Пловдив и резултатите, които районът е постигнал през последните години. Показани бяха и действителни образци от взаимната работа на общината с пловдивските клъстерни организации.

В програмата на визитата бе включено посещаване на „ 16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други артикули “, който се откри през ноември 2017г. вследствие на общите старания на Министерството на земеделието, храните и горите, Център за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦНССКЦИЕ/ и клъстер Тракия икономическа зона. Създаденият логистичен център е първият по рода си в Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ и има за цел да разпространява опциите на стопанските системи на 16-те страни от ЦИЕ и да предизвиква комерсиалния продан с Китай. 

Делегатите имаха опция и да обиколят индустриалните зони „ Марица “ и „ Раковски “.  

TCI Network е водеща световна мрежа от организации и практикуващи експерти с дълбоки знания в региона на клъстерите, нововъведенията и конкурентоспособността. Чрез своите действия Мрежата на TCI доближава до над 9 000 представители на организации за развиване, държавни отдели, клъстерни организации, университетски институции, консултанти, компании и компании от над 110 страни.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР