Община Пловдив подписа договора за 40 млн. лева банков заем

...
Община Пловдив подписа договора за 40 млн. лева банков заем
Коментари Харесай

Общината подписа договор за заем, тръгва маратон от поръчки

Община Пловдив подписа контракта за 40 млн. лв. банков заем с Фонда за стабилно развиване /Флаг/, заяви кметът Здравко Димитров.

С парите от заема се финансират четири значими пътни обекта. Над 11 млн. лв. се насочват за строителството на подлез „ Модър – Царевец”, от които 3 млн. лв. са планувани за тази година.

Подготвя се социална поръчка за главен ремонт на бул. „ Хаджи Димитър”, за който има направен план. „ След това ще обявим поръчката за създаване на авто подлез до Водната палата и разширението на ул. „ Царевец” до бул. „ Свобода”, сподели зам.-кметът Пламен Райчев.

С парите от заема ще се обнови автопаркът на " Градини и паркове " и " Чистота ".

Заемът се дава на общината за 20 години, три от които са гратисен интервал.

Улични поправки стартират в „ Тракия”, „ Източен” и „ Северен”. Общата стойност е 3 млн. лв.. На Околовръстното шосе следва изкърпване на настилката, продължава работата на бул. „ Санкт Петербург” и „ Лев Толстой”. В програмата е включена рехабилитацията на ул. „ Оборище”, а откакто завърши ремонтът на бул. „ Христо Ботев”, подхващат Кукленско шосе, където ще се сменя и тръбопровод.

Кукленско шосе няма да се затваря, ще се работи на обособени сектори, сподели Здравко Димитров и подсети, че няма по какъв начин да се прави ремонт без да се основават неудобства, само че това се прави за положителното на града.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР