Община Пловдив откупи реституираната част от площад Централен. Това се

...
Община Пловдив откупи реституираната част от площад Централен. Това се
Коментари Харесай

Със закъснение Общината в Пловдив купи реституираната част от площада

Община Пловдив откупи реституираната част от площад ”Централен ”. Това се случи, откакто Общинският съвет утвърди да се платят по 2100 лв. на квадратен метър на 34-ма наследници на земята.
Така притежателите ще си поделят сумата от 600 хиляди лв..

" Не може община Пловдив да не придобие и да не има част от площада на града си ", сподели пред НТ Дани Каназирева - общински консултант от " Съюз за Пловдив ".

" Общинските съветници взеха решение да бъде закупен теренът на стойност 600 000 лв., платими в две бюджетни години. Решението към момента не е влезнало в действие. След влизането му в действие ще се подхващат дейности за осъществяването му ", съобщи Мирослава Сукарева - шеф на Дирекция " Общинска благосъстоятелност " в Община Пловдив.

Според част от общинските съветници в Пловдив, откупуването на противоречивия терен до Централна поща е трябвало да бъде решен преди градът да поеме семейството на европейска столица на културата.

" Това трябваше да се случи доста от дълго време. Не в този момент, когато площадът е разкопан ние да мислим по какъв начин да придобием и дали ще придобием, и дали някой ще си разреши или не да извива ръцете на общината ", съобщи Дани Каназирева - общински консултант от " Съюз за Пловдив ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР