Община Плевен стана поредната у нас, която ще настоява пред

...
Община Плевен стана поредната у нас, която ще настоява пред
Коментари Харесай

И Плевен ще иска преоценка на неодобрените за саниране сгради

Община Плевен стана следващата у нас, която ще упорства пред Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ да бъдат върнати за преоценка плановите оферти, за които са установени несъответствия и занижени оценки по процедурата за гратис саниране. 

Служителите в отдел „ Наблюдение и надзор на планове и стратегии “ в локалната администрация започнаха инспекция на всички самостоятелни оценителни листове на плановете за саниране на многофамилни жилищни здания.

След финала на инспекцията са открити несъответствия и з анижени оценки на 12 оферти по няколко критерия – % енергийно икономисване в годишното ползване на първична невъзобновяема сила вследствие на енергоспестяващите мерки; предстоящо годишно понижаване на излъчванията на СО2; целенасоченост на инвестицията за енергийна успеваемост като разгъната застроена повърхност на сградата/блок-секцията/групата от блок-секции и други.

Общинската администрация в Плевен е на мнение, че безпричинно е отхвърлено едно планово предложение.До момента по Етап II на процедурата са подадени две планови оферти . Крайният период за внасянето им бе продължен до 29 февруари 2024 година

Общо 18 многофамилни жилищни здания в община Плевен са утвърдени за саниране със средства по първия стадий на процедурата. Одобрените планови оферти са на обща стойност 27 846 968,53 лева . В авариен лист са включени плановите оферти за 40 жилищни здания в Плевен на обща стойност от над 53 млн. лева .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР