Община Перник прекратява договора с местен бизнесмен заради купон по

...
Община Перник прекратява договора с местен бизнесмен заради купон по
Коментари Харесай

Затвориха ресторант в Перник, наемателят погазил локдауна

Община Перник приключва контракта с локален предприемач поради ваучър по време на локдаун. Наемателят на ресторанта в Двореца на културата отворил за клиенти заведението в нарушаване със възбраната. Освен това не плащал постоянно и наема, прецизират от Българска национална телевизия.

" Община Перник се самосезира по изявления а наши съграждани в обществените мрежи, които бяха направени в петък вечер за ваучър, протичащ се на територията на Двореца на културата ", описа пред Българска национална телевизия зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.

Установено е, че се нарушават всички заповеди на министъра на опазването на здравето. Полицията е направила инспекция на място и е съставила констативни протоколи.

" Ние споделяме възмущението на перничани от тази неприятна преживелица и още в понеделник уведомихме наемателя, че прекратяваме контракта му неотложно на съображение неплатени наеми ", сподели Кръстев.

Обяснение за купона даже не е търсено. Заповедта на министъра е красноречива. От общината не са навлизали в детайлности дали са били под или над 15 индивида, дали е било частно събиране. Основанието за прекратения контракт за наем са неплатените вноски.

Стана ясно, че наемателят и различен път е бавил наеми. Кръстев изясни, че още от началото на календарната година и с навлизането на противоепидемичните ограничения общината е освободила от възнаграждение всички свои наематели за времето, в което са затворени. Въпреки това този наемател не е плащал над шест месеца. Зам.-кметът сподели, че в изискванията на пандемия локалните управляващи би трябвало да подават ръка на бизнеса и са се надявали да се подписа съглашение за разсрочване. Но в тази ситуация е станало ясно, че няма по какъв начин да бъде изработен компромис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР