Община Панагюрище ще разкрие нова социална услуга - Център за

...
Община Панагюрище ще разкрие нова социална услуга - Център за
Коментари Харесай

Разкриват център за възрастни с увреждания в Панагюрище

Община Панагюрище ще разкрие нова обществена услуга - Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни хора с физически увреждания, от 1 декември тази година, оповестяват от ведомството. Услугата е от резидентен вид, ориентирана към възрастни жители, които имат нужда от 24-часова грижа.

Центърът ще обезпечава среда, близка до фамилната, при която потребителите ще получават нужната им индивидуализирана грижа и поддръжка за водене на релативно независим и самостоятелен живот и равнопоставеното им присъединяване в живота на локалната общественост.

В общественото заведение ще бъдат настанявани хора със мощна взаимозависимост от грижа. Там те ще могат да живеят в спокойна среда с нужните за естествен живот битови условия, професионална поддръжка, прочувствена и психическа непоклатимост, обществени контакти и живот в общността, разясняват от Общината.

Капацитетът на услугата е 12 места, включително 2 места за заместваща грижа.

Дейностите ще се извършват от 10 души. От през днешния ден стартира набирането на екип за обществената услуга. Подбробна информация за реда и изискванията на подбора може да намерите в секция „ Свободни работни места “ на формалната интернет страница на Община Панагюрище.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР