Община Невестино е пред сключване на договор с община Самоков,

...
Община Невестино е пред сключване на договор с община Самоков,
Коментари Харесай

Невестино пред сключване на договор за транспортиране на отпадъците си до депото в Самоков

Община Невестино е пред подписване на контракт с община Самоков, с цел да стартира да транспортира отпадъците си на депото край планинския град. 

Сметището на Невестино е закрито от 1 януари тази година. Общината генерира по към 8 хиляди тона отпадък годишно. Сметосъбиране са прави в 13 от 23-те съставни села. След Нова година се чакаше позитивен отговор от страна на управата на Самоков общината в Невестино да кара отпадъците си там. Едва не се стигна до рецесия с боклука в Невестинско. 

Общината е пред спомагателни компликации - тя не разполага с нужната транспортна техника, която е скъпа. Сега обаче ще би трябвало да се закупи такава. Разстоянието до Самоков е към 80 километра в едната посока.  

Същевременно сложна обстановка се сътвори и със сметището край Дупница, което също е закрито от 1 януари. Част от ската на сметището се е смъкнал от преваляванията и последвалите горещини, част от депонираните боклуци се самозапалиха. Лек пушек се стеле от два-три дни в региона на сметището. Общината е разпоредила тежка техника да запръстява димящата част.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР