Община Минерални бани освободи от такса за ползване на минерална

...
Община Минерални бани освободи от такса за ползване на минерална
Коментари Харесай

Община Минерални бани освободи хотелиерите от такса вода

Община Минерални бани освободи от такса за прилагане на минерална вода хотелиерите в курорта. Няма да се заплаща и такса за детските градини за месеците до момента в който трае изключителното състояние. Общинските съветници са били единомислещи, че би трябвало да се избави поминъка на хората.

Минерални бани е един от известните СПА курорти. Гостите на курорта имат опция да посетят по време на престоя си забавни забележителности и в близки места като „ Статуята на Богородица” в Хасково, античния заветен град „ Перперикон” /50км./, „ Извора на Нимфите” край с.Каснаково /20км/, „ Александровската гробница” /40 км./, „ Каменните гъби” край с.Бели слой /25км/, „ Храма на Орфей” край с.Татул – 15 км. източно от гр.Момчилград, „ Тракийската гробница” край с.Мезек на 10 км от гр.Свиленград и други

Междувременно туристическа платформа стартира акция в поддръжка на българския туризъм "На отмора макар COVID-19 ". Кампанията включва голям брой хотели и места за настаняване в страната. Всеки искащ може да поддържа акцията като посети уеб страницата: www.luxury-discounts.com, хареса престой в определен хотел и избере стремежи от него брой нощувки. Така почиващият ще получи ваучер със доста понижение, който ще може да се употребява в избраната дълготрайност в идващите 3 месеца до 1 година. Заплащането за ваучерите става авансово, само че не се постанова клиентът да прецизира от в този момент съответни дати за своята отмора.

На 21 април Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници и Българската асоциация на туристическите организации, както и още над 500 компании и неправителствени организации от бранша желаеха оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. Според тях отрицателното развиване в бранша, породено от пандемията от ковид, е вследствие на несъответстващите и ненавременни реакции на министъра.

Сред претекстовете им за настояването са подценяване на проблемите на туризма в България, както и отсъствието на пълномощия във връзка с бизнес моделите и процесите в сектора.

В Министерския съвет беше импортирано още едно писмо изпратено от платформа, сплотяваща ползите на разнообразни представители на туристическия бранш, още веднъж с искане за оставката на Ангелкова. То е подкрепено от над 600 юридически и 97 физически лица.

Основното искане на сектора е да се сътвори гаранционен фонд по европейска инструкция от 2015 година, с цел да се обезпечи ликвидност.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР