Община Мездра в партньорство с доброволческата инициатива Гората.бг организират залесителна

...
Община Мездра в партньорство с доброволческата инициатива Гората.бг организират залесителна
Коментари Харесай

Община Мездра и Гората.бг организират залесителна акция в землището на Долна Кремена

Община Мездра в партньорство с доброволческата самодейност Гората.бг провеждат залесителна акция в землището на село Долна Кремена под наслов „ Засаждаме бъдеще! “ 
Залесителната акция ще се състои на 12 април 2024 година (петък) от 10:00 часа в местността „ Бряста “, която се намира на входа на селото откъм гр. Мездра. 
По време на залесителната акция върху повърхност от 30 декара ще бъдат залесени 8000 броя широколистни дръвчета. Други 600 броя плодни дръвчета - вишни, дюли и джанки, ще бъдат раздадени на кметствата в общината, с цел да бъдат засадени върху общински терени. Фиданките са подаяние от Гората.бг, с помощта на която до момента у нас са засадени над 3 милиона дръвчета. 
Доброволците, които желаят да се включат в залесителната акция, би трябвало да заявят своето присъединяване на тел. 0877 880 844 - Велислава Илиева, гл. специалист „ Кабинет “ в Община Мездра. 
На място ще се раздават принадлежности и ръкавици. Необходимо е да сте с комфортни облекла и обувки за работа навън.
Присъединете се към нас, с цел да създадем Мездра и района по-зелени, по-красиви и по-чисти! 
Междувременно по време на събитието „ Подаряваме 12 000 дръвчета - Враца “, проведено от Гората.бг на 10 март на площад „ Христо Ботев “ в гр. Враца, основателят на доброволческата самодейност Никола Рахнев получи плакет от името на кмета Иван Аспарухов за принос към община Мездра, като самопризнание за неговата неоценима роля за запазване на околната среда, за по-зелено и стабилно бъдеще на нашата планета. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР