Община Луковит закупи нов автомобил марка Рено Експрес“ по проект

...
Община Луковит закупи нов автомобил марка Рено Експрес“ по проект
Коментари Харесай

Луковит закупи нов автомобил за нуждите на домашен социален патронаж

Община Луковит закупи нов автомобил марка „ Рено Експрес “ по план „ Закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за потребностите на Домашен обществен патронаж - Луковит “, изпълняван от общината с финансовата поддръжка на Фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика по Целева стратегия „ Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд “.

Автомобилът беше доставен през вчерашния ден и е на обща стойност 38 870 лева с Данък добавена стойност. Чрез закупуването му се реализира главната цел на плана, обвързвана с подкрепяне даването на услугата „ топъл обяд “ във всички обитаеми места на общината. По подобен метод се обезпечава помощ и поддръжка за възрастните хора и лицата със характерни потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната нормална домашна среда, както и ограничение на обществената изолираност и попречване настаняването в институция.

Домашният обществен патронаж е с потенциал 600 консуматори и извършва една от значимите обществени функционалности на територията на общината. Към момента в публичната кухня се подготвя храна за повече лица, включително клиентите на патронажа, 350 ползватели на услугата „ топъл обяд “ в границите на план по Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027 година, както
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР