Община Ловеч информира, че се организира безплатен обучителен летен лагер

...
Община Ловеч информира, че се организира безплатен обучителен летен лагер
Коментари Харесай

Безплатен обучителен летен лагер за деца с диабет тип 1

Община Ловеч осведоми, че се провежда безвъзмезден обучителен летен лагер за деца с диабет вид – 1. Информацията е към всички родители на такива деца: Запишете детето си на безвъзмезден обучителен летен лагер.Лагерът е от 28 августдо 1 септември 2022 година в комплекс " Магурата " край Видин. Община Ловеч е сътрудник по плана.

Лайънс клуб - Видин, взаимно с всичкиЛайънс клубове в България, Българска Асоциация Диабет, Българското Национално Сдружение по Детска ендокринология и с поддръжката на всички общини в България осъществят план " България против диабета ", финансиран от Международната Фондация на Лайънс Клубовете.

Това е 5-дневен безвъзмезден летен лагер за деца с диабет вид 1, съпроводени с един родител. На обучителния летен лагер децата и техните родители ще получат практични познания за вярно хранене и дозиране на инсулин, за верен надзор при физически натоварвания, приемане на комплицирани въглехидрати (вредни, само че обичани на децата храни), по какъв начин се работи със актуалните електронни датчици за следене на кръвната захар (глюкоза) и характерното деяние на другите типове инсулин. За децата е създадена забавна и увлекателна стратегия, чиято цел е освен да осъзнаят в деяние въздействието на спорта, страстите и адреналина върху контрола на кръвната захар, само че и да преживеят приятни моменти с близки хора в спокойна среда.

Целта на лагерите е " дребните захарчета " и техните фамилии да се срещнат със спецификата на болестта и с всички съвременни практики за акуратен надзор на равнищата на кръвната захар, за реализиран положение " условно здраве ", както и да изградят самочувствие у подрастващите, да развият и усъвършенстват лидерските си умения. По време на лагера с децата и родителите ще работят практикуващи лекари по детска ендокринология, членове на Националното съдружие по детска ендокринология. Повече информация и телефон за записване за лагера: 0887 806086.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР