Община Каварна е със запорирани сметки заради неизплатени дългове към

...
Община Каварна е със запорирани сметки заради неизплатени дългове към
Коментари Харесай

Община Каварна е със запорирани сметки заради дългове към Балчик

Община Каварна е със запорирани сметки поради неизплатени задължения към община Балчик. Общата стойност на отговорностите са за сумата от над 600 000 лв.. Задълженията са насъбрани поради неизплатени такси за използването на претоварната станция за боклуци в Балчик, заяви

Кметът на община Балчик Николай Ангелов съобщи, че претенциите на Община Каварна са във връзка с неефективната работа по сепарирането на отпадъците в Балчик, които възлизат приблизително на едвам 6% за предходната година: “Вземете си платете 100-те %, а за 5-те, 6-те % преработване ще приказваме по-късно, тъй като вие не плащате и 1 стотинка”.

От своя страна кметът на Каварна Нина Ставрева отговори: “Ние изрично отхвърляме да плащаме на Претоварна станция – Балчик за несвършена работа”.

Повече от година претоварната станция за боклуци в Балчик не работи дейно. Това стана ясно по време на съвещание на Общото заседание на сдружението за районното ръководство на отпадъците в област Добрич. Общините Каварна и Шабла са принудени да заплащат веднаж на звук боклук на самата претоварна в Балчик и повторно на районното хранилище в Стожер. Въпреки това предлагането за основаване на комисия, която да следи работата на станцията в Балчик, беше отхвърлено.

“От началото на 2017 година количеството на сепариран боклук в претоварната станция в Балчик е намаляло фрапантно. През месец май 2016 година са били сепарирани 885 тона, до момента в който през същия месец 2017 година количеството сепариран боклук е едвам 83 тона. Има месеци, в които сепарацията е под 2%”, съобщи кметът на община Каварна Нина Ставрева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР