Община Хасково подписа официално меморандум за сътрудничество с българско училище

...
Община Хасково подписа официално меморандум за сътрудничество с българско училище
Коментари Харесай

Община Хасково подписа меморандум с българско училище в Комотини

Община Хасково подписа публично меморандум за съдействие с българско учебно заведение в гръцкия град Комотини.

Подписи под документа в наличието на медиите поставиха кметът на общината Станислав Дечев и ръководителят на сдружение " България " Генка Пападопулу, което дава отговор за неделната просветителна институция " Второ българско неделно учебно заведение (ВБНУ) " Св. Иван Рилски ".

" Споразумението към този момент бе утвърдено от Общинския съвет. Вече даже имахме опция да окажем помощ с даването на дъски и чинове ", сподели Дечев. Той изрази вяра, че съдействието може да продължи с побратимяване на Хасково с гръцкия административен център. В първата си година на битие в учебното заведение са се обучавали 20 деца.

Пападопулу напомни, че сдружението е основало българско учебно заведение първо в Кавала, което към този момент има един филиал в Драма, а следва и откриването на нов. Меморандумът планува продан на възпитаници от двете страни и подпомагане на община Хасково при образуване на училищен лагери, екскурзии и визити в Хасково и нейните културни, исторически и естествени забележителности.

" Тази образователна година в целия свят порти ще отворят общо 75 български учебни заведения, от които 15 в Гърция ", сподели шефът на дирекция " Образование на българите зад граница и учебна мрежа " в Министерството на образованието Татяна Михалевска. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР