Община град Добрич обявява VIII Областен конкурс рецитал За да

...
Община град Добрич обявява VIII Областен конкурс рецитал За да
Коментари Харесай

Стартира VIII Областен конкурс-рецитал „За да я има България“

Община град Добрич афишира VIII Областен конкурс рецитал „ За да я има България “, отдаден на Трети март – Национален празник на България.

Конкурсът цели да разпространява българската литература, да пробуди национално самочувствие, да подтиква интереса на децата и младежите към интерпретиране на творби от български създатели.

В него могат да вземат участие самостоятелно деца и възпитаници от област Добрич, представящи по собствен избор произведение от българската литература. Произведенията би трябвало да бъдат отдадени на България, нейните герои, естествени хубости, забележителности, традиции и обичаи. Всеки участник се показва с декламация на една творба, с която не е взел участие в предходни издания на състезанието.

Конкурсът се провежда в два стадия. Крайният период за изпращане на видеата, декларациите и поръчките за присъединяване в първия стадий на състезанието е 09.02.2024 година до 17.00 ч.

На 24.02.2024 година от 11.00 ч. в Огледална зала „ Нели Божкова “ ще се организира рецитал с позволените до втори стадий участници.

Крайните резултати ще бъдат оповестени на 27.02.2024 година на формалния уебсайт и facebook страницата на Община град Добрич.

Лице за контакт: Несрин Йълмаз – гл. специалист „ Образование, младежка, етническа и интеграционна политика “, тел. 058603325

С регламента на състезанието, поръчката и декларацията за единодушие, можете да се запознаете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР