Община Горна Оряховица ще кандидатства пред МРРБ с идеен проект

...
Община Горна Оряховица ще кандидатства пред МРРБ с идеен проект
Коментари Харесай

Горна Оряховица кандидатства пред МРРБ с проект за над 1,2 млн. лв. за допълнителен водопровод

Община Горна Оряховица ще кандидатства пред Министерство на регионалното развитие с абстрактен план за в допълнение водоснабдяване на Горски низък Тръмбеш.

Предложението бе гласувано на последната сесия на Общинския съвет. Причината, налагаща тази инвестиция е, намалелият дебит на настоящите сега водоизточници – два шахтови кладенеца. Проблемът е изключително изострен през летните месеци, когато в селото мъчно посрещат даже обикновените си битови потребности.

Целта на плана е да се построи нов тръбопровод за в допълнение водоснабдяване с питейна вода от язовир „ Йовковци “, замяна на напорен и хранителен тръбопровод и два основни клона в селото. За построяването на новия тръбопровод ще се употребява съществуващия подобен за в допълнение водоснабдяване на Върбица от основен тръбопровод „ Стражица “.

Трасето му е определено след създаването на два разновидността и въз основата на направен Подробен устройствен план – Парцеларен проект. Избраният вид е подбуден от устрема за минимална дължина и прекосяването най-вече през аграрни пътища и общински парцели в землищата на Горски низък Тръмбеш и Върбица.

Посочената стойност на строително-монтажните действия – 1 226 484 лева с Данък добавена стойност, е ориентировъчна. Тя ще се уточни в следващи стадии на планиране.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР