Община Габрово ще създаде нов организационен пакет от стратегически документи

...
Община Габрово ще създаде нов организационен пакет от стратегически документи
Коментари Харесай

Габрово подобрява административните процеси в енергийната сфера по европрограма


Община Габрово ще сътвори нов учредителен пакет от стратегически документи за по-доброто осъществяване на действия в областта на енергийния преход. Идеята е локалните управнически структури и жителите да бъдат въвлечени в използването на енергийните практики, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация. 

Инициативата е в границите на плана " Габрово – актуализирана, еко, ефикасна и дейна администрация ", който ще бъде изпълнен в партньорство с Центъра за енергийна успеваемост " ЕнЕфект " до месец януари 2024 година

" Целта е да бъде направена тактика за ръководство, съобразена с правилата на устойчивата сила и климат, както и вътрешни административни правила, кодекс за устойчива подвижност и справочник за връзка с жителите. Планира се внедряване на стандарта ISO 50001 в работата на Община Габрово, както и използване на модели от плана STARDUST в региона на превоза, постройките, осветлението, зелените публични поръчки и други За специалистите и необятната общност ще бъдат проведени профилирани събития за шерване на компликациите по пътя на енергийния преход и информация за опциите за въвеждане на енергоефективни ограничения ", заяви за Българска телеграфна агенция Миглена Въгленова, специалист в отдел " Протокол и връзки с обществеността " в Община Габрово. 

Общата стойност на плана е 20 000 евро, като Община Габрово ще получи към 25 % от сумата. Финансирането е по Програмата за научни проучвания и нововъведения " Хоризонт 2020 " посредством механизма на Европейската комисия " Scalable Cities " за интелигентни градове и общности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР