Община Габрово подаде за оценка проектно предложение за въвеждане на

...
Община Габрово подаде за оценка проектно предложение за въвеждане на
Коментари Харесай

Община Габрово кандидатства за енергийно обновяване на Дома на хумора

Община Габрово подаде за оценка планово предложение за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в постройката на Музей „ Дом на хумора и сатирата “. Кандидатстването е по процедурата „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт “ по Националния проект за възобновяване и резистентност.

Заложени са редица енергийни поправки, замяна на дограмата, топлоизолация по стените, пода и покрива, създаване на мълниезащита, както и енергоспестяващи ограничения по системите – инсталиране на термопомпи за отопление, изстудяване и вентилация на постройката.

Според осъщественото техническо проучване се планува и подсилване на терасата на първия етаж на източната фасада на обекта, защото тухленият парапет е мощно злепоставен.

Сградата на Дома на хумора е въведена в употреба през 1979 година и досега в нея са правени единствено настоящи поправки и частични енергийни ограничения. Тя попада в клас на енергопотребление „ С “, а задачата е след интервенцията да реализира клас „ A “ и да дава отговор на критериите за постройка с близо до нулевото ползване на сила.

В случай че планът бъде утвърден, плануваните строително-монтажни действия ще бъдат изпълнени посредством процедура по инженеринг, която включва планиране, строителство, доставка на материали и авторски контрол.

Максималният период за реализация на дейностите е 30 месеца. Общата стойност на плана е 1 498570.87 лева, от тях 138 088.80 лева са лични средства, а 1360482.07 лева е желаната безплатна финансова помощ. Подадените по процедурата заявки ще бъдат обсъждани на конкурентен принцип.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР