Община Габрово кандидатства с проект за предоставяне на топъл обяд,

...
Община Габрово кандидатства с проект за предоставяне на топъл обяд,
Коментари Харесай

Община Габрово кандидатства за още 3 години топъл обяд

Община Габрово кандидатства с план за даване на топъл обяд, който ще бъде осъществен по новата Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021 – 2027 година Искането за финансиране е на обща стойност 625923.84 лева

Това ще даде опция 230 души в неравностойно състояние да продължат да получават топъл обяд още три години – до 30 септември 2025 година Така ще се избегне спиране на обществената услуга, която се извършва и сега на територията на града и в селата. Направените разноски в последното тримесечие на тази година ще бъдат приети по новия контракт за директна безплатна помощ.

Осигуряването на топъл обяд е ориентирано към лица и фамилии с ниски приходи, които са в неспособност да задоволят главните си витални потребности и за тях е открита потребност от ежедневна спомагателна поддръжка или поради здравословни ограничавания са със затруднено самообслужване.

Потребителите се дефинират взаимно с Дирекция „ Социално подкрепяне “, а организационните действия са предоставени на общинското звено „ Заведения за обществени услуги “. До края на 2022 година всеки работен ден храната ще се доставя до домовете на нуждаещите се. След 31 декември обядът – чорба, главно ядене, самун и един път седмично десерт, ще се взема персонално от избраните пунктове.

По плана ще бъдат изпълнени и съпътстващи ограничения по консултиране и подпомагане за включване в други обществени услуги, прилагане на административни общински услуги и подкрепяне на достъпа до здравна и просветителна помощ.

Снимка: списък Община Габрово
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР