Община Елин Пелин и община Горна Малина реализират общия проект

...
Община Елин Пелин и община Горна Малина реализират общия проект
Коментари Харесай

Община Елин Пелин и Горна Малина реализират общ проект в полза на местната общност

Община Елин Пелин и община Горна Малина осъществят общия план „ Подготовка на Стратегия за ВОМР на територията на МИГ „ Елин Пелин – Горна Малина “ в интерес на локалната общественост, бизнеса и неправителствения бранш. Проектът е със период на осъществяване от 6 месеца, като датата на пускане е 24 март 2023 година Откриващата конференция се организира в Голф клуб „ Света София “ в село Равно поле, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Кметът на община Елин Пелин доцент Ивайло Симеонов изясни, че когато преди съвсем 8 години е станал кмет е помислил, че това е като да се явяваш на съревнование всеки ден.

Ключова за плана, акцентира той, е думата синергия, като уточни, че е свястно да намериш партньорство с хората, които са към теб. планът е една опция да се обединят и бизнесът, и неправителственият бранш. „ Много общи неща имаме с община Горна Малина “, означи Симеонов и добави, че се надява, че това, което престои ще бъде в изгода и за всички жители на двете общини, които да станат още по-привлекателни освен за бизнеса, само че и за всички млади фамилии, които търсят работа.

Симеонов изрази вяра, че ще привлекат още повече съидейници, с цел да се увеличи качеството на живот и на хората, които са ангажирани.

Кметът на община Горна Малина Ангел Жиланов сподели: „ Смятам, че тона ще бъде едно извънредно положително съдействие. “

Според него Местната самодейност група на процедура е най-хубавата форма на обединяване. „ Чрез тази група ще изберем най-хубавите планове, най-хубавите начинания и ще реализираме най-хубавите резултати “, безапелационен е той.

Жиланов добави, че кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов е направил и невъзможното този път планът да се осъществя, защото предходният опит е бил несполучлив, тъй като не е срещнал задоволително поддръжка и съгласие. „ Ще бъдем доста правилен сътрудник и ще се включваме във всяка самодейност. Заедно можем да надграждаме “, съобщи кметът на община Горна Малина. Жиланов уточни, че е извънредно перспективна територията и на община Елин Пелин, и на община Горна Малина и защото са окуражени и към този момент със сериозен опит, триумфът е обезпечен.


Председателят на Общински съвет – Елин Пелин Николай Плещов акцентира, че шопите в действителност са малко невъзприемчиви, само че това, което дава като опция този план, е това, което жителите чакат от една община. „ Този план дава опция да откликнем на някои предпоставки на хората “, сподели той, само че посочи, че процесът би трябвало да бъде двустранен.

Плещов добави, че екипът, който е събран, се състои от експерти, визионери, които го вършат за района. „ Да си пожелаем да има необятен небосвод. Двете общини да бъдат един чист оазис. Нека с общи старания превърнем двете общини в едно прелестно място за живот на 15 минути от центъра на София “, пожела ръководителят на Общински съвет – Елин Пелин.

Инж. Веселин Тодоров, един от вложителите, изясни, че за всичко, каквото е належащо да се прави в МИГ, ще бъде нужна сила, тъй като тя е движещата мощ. „ Решихме да вземем присъединяване, като дадем опция за производство и изразходване на сила за развиване на нововъведенията. Бизнесът, който ръководя, мисля че ще докара до тези благоприятни условия “, сподели той и посочи, че задачата е самите общини и локално население да създават електрическа енергия, от което да икономисват разноски.

„ Абсолютно сме за самодейността МИГ и поддържаме и двете общини. Може да разчитат на нас за развиването в бранша енергетика “, означи инж. Тодоров.

Любомир Цанков е другият вложител, който съобщи, че е избрал община Елин Пелин, с цел да започва бизнеса, както и че има една прелестна построена инфраструктура. „ Надяваме се такива планове да не престават. Продължаваме с нови вложения в производството на храни и питиета. Бихме взели участие на драго сърце в развиването на цялостното развиване на плана “, съобщи още Цанков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР