Община Дупница отново не може да напусне регионалната ВиК асоциация

...
Община Дупница отново не може да напусне регионалната ВиК асоциация
Коментари Харесай

Две години Дупница не може да напусне регионалната ВиК асоциация "Кюстендилска вода"



Община Дупница още веднъж не може да напусне районната ВиК асоциация " Кюстендилска вода ", откакто особено плануваното за това съвещание се провали още веднъж. Решението Дупница да е отвън асоциацията на общинския съвет е от юни 2020 година

Искането за овакантяване е поради неналичието на вложения по подмяната и поддържането на ВиК мрежата в общината, неизясненият статут на сдружението ВиК " Дупница " не разрешава актуализацията цената на питейната вода, която за града и 16-те села от 2011 година е 1,37 лева за куб. метър, а сдружението е към този момент с 1,5 благ. лв. задължения и пред банкрут и  общината не може да осъществя значими планове с европейско финансиране във водния бранш.

Вече няколко министри на районното развиване не спомагат по настояването на Дупница да напусне Регионалната ВиК асоциация. Министерство на регионалното развитие и в този момент не е упълномощило новия регионален шеф на Кюстендил Катя Димитрова,  която е дупничанка, да подложи на гласоподаване проблема.

Същевременно още две общини - Рила и Бобошево, желаят да изоставен районната асоциация. Ситуацията във водния бранш за района се утежнява месец по месец, разясняват експерти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР