Община Червен бряг пуска в експлоатация системата за производство на

...
Община Червен бряг пуска в експлоатация системата за производство на
Коментари Харесай

Червен бряг инвестира във водородна система за отопление на училище

Община Червен бряг пуска в употреба системата за произвеждане на водородно-кислородна примес - част от отоплителната апаратура на СУ „ Д-р Петър Берон ". Инвестицията е част от амбициозния план на общината „ Водородно учебно заведение за зелено бъдеще ", който е ориентиран към въвеждане на модерни устойчиви модели за енергийна успеваемост, понижаване на разноските за стандартно гориво и забележителен спад в отделяните нездравословни излъчвания. Новата атомна система в котелното стопанство на СУ „ Д-р Петър Берон " снижава с до 40% количеството на употребявано гориво и понижава до 30% нездравословните излъчвания.
Новата система добива водородно-кислородна примес по метода импулсна електролиза на вода и е интегрирана в отоплителната система на учебното заведение. За първи път сходна апаратура за оптимално ръководство на горивните процеси и понижаване на замърсяването на въздуха, се внедрява в просветителна институция, в.т.ч. и обществена постройка, оповестяват от община Червен бряг.
Усилията за основаване на първото в страната „ водородно учебно заведение " е образец за действителни дейности, насочени към актуалните зелени политики: стабилно потребление на енергийни запаси, възстановяване на параметрите на енергийна успеваемост, понижаване равнищата на замърсяване и потребление на водородни горива, които са измежду основните решения за бъдещия зелен преход.
Доставчикът на оборудването е определен след обществена транспарантна процедура, която включва с изключение на доставка и монтаж на системата за произвеждане на водородно-кислородна примес по метода импулсна електролиза на вода, въвеждане в употреба на доставената инсталация и образование на личния състав, както и 4-месечен тестов интервал.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР