Община Бургас вече започна да изгражда нов пристан и етнографски

...
Община Бургас вече започна да изгражда нов пристан и етнографски
Коментари Харесай

Рибарското селище Ченгене скеле ще грейне в свежи цветове като средиземноморско градче

Община Бургас към този момент стартира да построява нов кей и етнографски комплекс в непосредствена непосредственост до рибарското населено място Ченгене скеле. Дотам ще се пътува и с корабче, тъй че се чака още следващата година мястото да се трансформира в нова туристическа атракция. Изключително живописни са плавателните канали за лодките с жилищата на риболовците от двете им страни. Без подозрение гостите на града ще желаят да отидат да прегледат и тях, оповестява община Бургас.

Затова в диалози сред риболовците и кмета Димитър Николов се роди концепцията за ободряване фасадите на постройките край каналите по този начин, че селището да придобие атмосфера, сходна на средиземноморско градче (на фотографията можете да видите един от моделите, които ще бъдат следвани - по този начин наподобява остров Бурано в лагуната на Венеция).

Боядисването стартира още тази събота. В него ще вземат участие локалните риболовци, общински чиновници и доброволци. Осигурени са първите количества багра и нужните принадлежности за нанасянето й. Главният проектант на общината Емил Бурулянов е подбрал топли цветове, които да кореспондират и на някои от към този момент употребяваните там. Сборният пункт в събота е от 09.30 часа в именития клуб " Морски сговор ".

Очертава се следващата година Ченгене скеле да стане обичано място, където да се разходиш, да хапнеш риба и да си направиш незабравима фотография. Припомняме, че там ще има многофункционална зала, Кафене-клуб на моряка, експозиционни къщи-работилници за деца, парково пространство с пикник зона и детска площадка, крайбрежна алея, в допълнение озеленяване, площадно пространство с амфитеатър за дребни концерти навън, както и нов кей.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР