Община Бургас стартира занимания във вода за бебета от 2

...
Община Бургас стартира занимания във вода за бебета от 2
Коментари Харесай

Община Бургас стартира занимания във вода за бебета и малки деца в басейн „Флора“

Община Бургас започва занимания във вода за бебета от 2 месеца и дребни деца до 3-годишна възраст, заяви кметът Димитър Николов. Занятията се организират в детския открит басейн „ Флора “ в Морската градина от лицензирания и професионален интернационален инструктор по ранно плуване Жана Пономаренко, в партньорство със Спортен клуб по плуване „ Здраве – 09 “.

Водните занимания ще се организират два пъти седмично – всеки вторник и четвъртък в две групи, като продължителността на един урок е 30 мин. Първата група ще бъде за най-малките „ плувци “ от 11.00 до 11.30 часа, а втората ще стартира незабавно след нея от 11.30 до 12.00 часа и ще бъде за по-големите деца. За задачата е закупено нужното съоръжение за естественото протичане на занятията.

В заниманията могат да вземат участие и родители, защото това ще помогне доста за увереността и спокойствието на детето във водата и по-бързото му научаване да плува единствено, защото всички специалисти по ранно плуване са безапелационни, че най-хубавите учители са мама и баща.

Басейнът „ Флора “, в който ще се организират водните извършения, е вписан в Регистъра на обектите с публично предопределение, които са под контрола на Регионалната здравна ревизия, а за обеззаразяването на водата се употребяват биоцидни препарати, позволени от Министерството на здравеопазването.

За спокойствието на родителите е желателно авансово да се извърши консултация с доктор педиатър, който да реши съществуването или неналичието на здравен риск за бебето, както метода и продължителността на прилагане на басейна.

Уроците по плуване за бебета, освен са отлична профилактика на настинки, сколиоза, прегърбване, нарушавания на позата и мускулна дистония, само че оказват помощ на новородените за по-бързото и положителното им физическо, физиологично и психическо развиване.

Ранното плуване и водните тренировки в басейна въздействат позитивно на всички органи и системи в тялото на детето, като способстват за тяхното развиване – дихателна система, кръвообръщение, опорно-двигателен уред, централна нервна система. Освен всичко това, се покачва мускулният тонус, издръжливостта, координацията, положителният сън и увереността на детето.

Заниманията във водна среда ще бъдат с цена: 15 лева такса за образование (СК „Здраве“ -09) и 2 лева вход за басейн Флора (заплаща се на рецепция).

Записвания се правят във вайбър групата: „ Вода Деца – Бургас ” или в инстаграм на: waterbaby_janna_burgas.

Повече информация за новата самодейност може да откриете в формалния уебсайт на Община Бургас: в раздел „ Здравеопазване и обществени действия “ – „ Социални действия “ – „ Плуване за бебета “ или на този линк:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР